idaeklund

Jobba som Ekonomiassistent

Goddag!

Idag blev det som sagt jobb på förmiddagen. Jag jobbar på ett företag som heter "Total Rent i Halmstad AB" som är ett städbolag, samt dotterbolag till Wärna AB, där jag är en av dem som sköter ekonomin. En vanlig jobbdag för mig brukar se ut ungefär såhär:

06.30 - Vakna, äta frukost och fixa sig

07.30-8.00 - Transport till jobbet. Då det ligger ca 6-7 km från vår lägenhet tar det ett tag att cykla! Har haft tur idag och kunnat ta bilen iaf. 

8.00 - Arbetet börjar! 

Jag börjar med att gå igenom nya leverantörsfakturor som kommit in, kontera dessa till rätt konto i bokföringen (ex 4010 för inköp av råmaterial, 5610 för personbilskostnader osv), och sen skickar jag iväg dem. Ibland kan jag behöva lägga upp nya leverantörer i registret också. Efter det brukar jag kolla på inbetalningar från kunder. Jag tar då ut en lista från banken och bockar av dessa i systemet innan jag bokför även dessa. Sen gäller det att kolla vad mer som vi har gjort i företaget och bokföra detta i verifikationer, och det kan gälla lön, försäkringar, skatteverket mm. Nu har jag även fått lite mer uppgifter som handlar om lönebidrag, avstämningar, söka RUT/ROT mm. Sen gör jag lite betalningar också, men inte lika mycket nu som tidigare. Dock så kommer jag nog börja betala lite mer sen när mitt konto på banken väl får behörighet att göra det, haha! Under dagen jobbar jag på och går ganska många vändor mellan skrivbordet och skrivaren, och helt plötsligt är klockan 12.00! Ibland har jag inte så mycket att göra typ sista 20 minuterna och kan då gå lite tidigare, men oftast sitter jag hela tiden och ibland lite mer. För ett tag sen var det t o m så mycket att göra att jag inte ens ville lämna! Fick komma tillbaka dagen efter då. 

ca. 12.00 - SLUT Dags att åka hem. 

/Såhär ser mitt kontor ut!/

/Jobb jobb jobb/

Jag trivs iaf bra här, och ser det som en väldigt bra praktisk del för min framtida karriär! När jag sen är färdigutbildad civilekonom kommer jag ju faktiskt ha arbetslivserfarenhet av att jobba med ekonomi. Det är även perfekt för mina studier att jobba två förmiddagar eller eftermiddagar i veckan, och att jag kan anpassa det beroende på hur mitt schema för skolan ser ut. Jag hoppas att ni alla trivs på era jobb, skola eller vad ni än håller på med, och så får ni ha en fortsatt bra dag!

KRAM

6 oktober 2016 14:55 | WORK |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas