idaeklund

PANNKAKSBRUNCH

Heej,

Idag vaknade jag så sent, då det blev en spontan utekväll igår! Fick frågan om jag ville hänga med och käka tacos och dricka drinkar hos en av Fannys kompisar, Maximilian, så då gjorde jag det. Var jättekul, och hela gänget var supertrevliga. Vi var 8 pers som käkade, och alla gick ju i Fannys klass, eller samma akademi (INFO) på högskolan iaf. Sen var det lite drinklekar och så, och det var såå roligt. Under kvällens gång var det några som gick hem, och tanken från början var kanske inte att gå ut, men fyra av oss gjorde det iaf, och så träffade vi på lite andra av deras klasskompisar ute. 

Nu när jag vaknade var jag så sugen på amerikanska pannkakor, så gjorde det till frukost, MUMS. Sen gjorde jag lite te också, och jag älskar verkligen min tekanna som jag fått i julklapp av pappa och Ann-charlott. 

Recept på amerikanska pannkakor:

2,5 dl mjöl

2 tsk bakpulver

2 msk socker

1 nypa salt

2,5 dl mjölk

2 msk smält smör

1 ägg

Tillagning: Blanda först alla torra ingredienser, och ha därefter i mjölken, sedan smöret och sist ägget (vispa mellan varje ny ingrediens). Ha i lite smör i pannan till första omgången, och stek pannkakorna ca 1-2 minuter på varje sida, det ska bildas små bubblor på ovansidan innan man vänder. Vi har 12 steg på vår spis, så jag brukar steka på 6an eller 7an, så medelvärme skulle jag säga är bra att ha. Klart! serveras med frukt, bär, sirap, sylt, nutella, grädde eller vad man nu kan tänka sig vilja ha! 

KRAM

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas