idaeklund

Kategori: HH - Högskolan i Halmstad

Monday Reading

Hej på er!

Idag är jag ledig från föreläsningar, men som student är man ju nästan aldrig helt ledig, så jag har spenderat förmiddagen med att läsa i en av böckerna för ena kursen. Vilka kurser läser jag nu då? Den ena heter Leadership Development, och den andra International growth and Business development, och som ni kanske kan gissa utifrån namnen så är de på engelska. Jag har haft hela terminen bara på engelska faktiskt, då kanske 90% av studenterna på kurserna är utbytesstudenter som gör sitt masterprogram här. Vi som läser civilekonom med inriktning ledarskap är bara 6 st, och i internationell marknadsföring är de bara 3 (!), och vi har haft mycket tillsammans nu på sistone. De flesta valde dock revision och bank - inriktningen, och dom har jag faktiskt inga kurser överhuvudtaget med nu, vilket är lite tråkigt! Men istället så har jag fått träffa massvis med härliga människor från hela världen, och inte mist förbättrat min engelska. 

Nu ska jag göra lite lunch, och sen sätta mig och läsa lite till,

KRAM

Examensbankett

Hej på er!

I fredags var det Examensbankett ute på Tylösand för alla ekonomer. Jag har ju ett år kvar, men många av mina kompisar tog ju examen nu, och alla Civilekonomer var också inbjudna till festen. Det var en riktigt rolig kväll!

Elina, Sara, Erika och Jag 

Den SUPERGODA maten, Gårdskyckling med rostad färskpotatis, och sen efterrätten chokladmousse med hallon

KRAM

Jag kan ju faktiskt vara effektiv ibland

Hej på er!

Ibland undrar jag varför jag egentligen pluggar. Jag är inte särskilt duktigt på det, för det blir väldigt ofta gjort i sista minuten. Som idag! Har haft två veckor på mig att göra klart en slutuppgift till min distanskurs. Deadline är idag (inatt) och det ska vara ca 5-6 sidor. Så jag började igår och skrev ca en sida, och idag har jag skrivit snart 5 (I mitt försvar så har jag läst lite litteratur nu under veckan, men det visade sig att jag inte behövde den särskilt mycket för att skriva det här så det var lite synd...). Men det jag fått ihop idag är nog rätt bra ändå! Får hoppas att jag blir godkänd på det. Jag tror jag kan vara en person som jobbar bäst under press, och att det är därför som det alltid blir gjort så sent! 

Men något rätt måste jag ju göra i skolan iaf, för jag blev godkänd på min tenta i affärssystem! Blev så glad när jag såg det, för det är ju så jobbigt att ha något kvar eftersläpande som man vet man måste klara. Eftersom alla kurserna som jag har nu under våren är valfria kurser så hör de ju inte direkt till programmet heller så då är det på något sätt extra skönt att ha dem avklarade. 

De andra kurserna jag läser nu är Affärskultur, den kursen är riktigt rolig då vi är en internationell klass, och det är intressanta saker man lär sig. Dessutom är alla tidigare tentor som jag kollat på i den kursen väldigt enkla så det är skönt, känns som en "chill-kurs". Sen läser jag Genus & Arbetsliv också, men har knappt hunnit kollat nått på den än. Vi har 3 hemtentor och den första ska in 24 april (kommer väl vänta in i sista sekund med den också, haha...) Men ska försöka se lite föreläsningsfilmer på läroplattformen vi använder (då den är på distans) nu i helgen tänker jag! 

För övrigt så ska det bli väldigt skönt med helg. Har jobbat och varit i skolan väldigt mycket den här veckan, så det ska bli härligt att vara ledig litegrann. Och om mindre än en vecka åker jag hem! Fanny åker också med då så det blir en riktigt roadtrip! 

Ha en trevlig fredagskväll nu allihopa,

KRAM

Pluggdag

Hej på er, hoppas ni mår bra!

Idag blir en pluggdag. Åkte strax efter 9 hemifrån, först till Ica och sen till O-huset på Campus där jag sålde en bok. Sitter för tillfället på högskolebiblioteket och läser. Det går rätt bra faktiskt, har lite instrumental Game of Thrones musik i öronen och lite snacks också, haha. Ska sälja en till bok sen vid kl 13, sen får jag se hur länge jag stannar kvar här. Skulle behöva jobba också, men tyvärr är bilen fortfarande kvar på verkstaden, så att ta sig till jobbet är lite jobbigare än vanligt. Ska nog jobba lite hemifrån ändå, och så hoppas jag kunna åka till kontoret imorgon.

 

Köpte dessa små müslibollar på ica, och dom var jättegoda! Smakar typ som chokladbollar, haha. Det var inte så många i en förpackning, typ 8-10 st kanske, men det var ändå rätt bra storlek på den tycker jag. Köpte också med mig en kopp med tomatmix, MUMS säger jag bara. Älskar tomat, speciellt körsbärstomater, och det här var en perfekt blandning av lite olika små sorter. 

KRAM

Mer än halva tiden har gått...

Hej!

Känns helt otroligt att jag klarat av 5 terminer av 8 st här på högskolan, bara ynka 1,5 år kvar nu tills jag blir utbildad civilekonom. Jag har lärt mig så mycket nytt, fått fina vänner, och haft kul på vägen också, och det har gått så fort! Vissa lärare har varit helt fantastiska och andra har varit nere på botten, men jag har tagit mig igenom det ändå, och ligger (någorlunda) i fas med allt. Har två stycken kompletteringar som är värda totalt 1,5 hp, men då jag visste redan innan jag lämnade in att det inte var färdigt så är jag ju medveten om det, och jag kommer ju fixa det. 

Ser så mycket fram emot kommande termin som börjar imorgon! Jag har fått välja valfria kurser nu hela vårterminen, men det var ju inte helt fritt om jag ska vara ärlig... Var tvungen att välja kurser som på något sätt tydligt kunde kopplas till ekonomi. Men men! Jag ska iaf läsa Affärssystem här på Högskolan, som en vanlig kurs, och sen ska jag läsa Ett hållbart arbetsliv i tid och rum på distans också. Distanskursen har redan dragit igång lite smått, och har läst några sidor i första boken till den, och det verkar som en intressant kurs, som jag faktiskt kan ha nytta av i framtiden. Första introföreläsningen till affärssystem är ju då som sagt imorgon, och jag är lite nervös då jag kanske inte kommer känna någon annan (i och med att det är en valfri kurs). Men samtidigt, då får man ju chansen att lära känna nya människor, så ja, det ska bli spännande att se hur det blir. 

Så nu har jag klarat av 2,5 år här nere i Halmstad, och det är nog några av de bästa åren jag haft. Har haft sån tur att få bo med mina underbara room-mates Clara och Fanny, dom är underbara, och jag skulle inte ha klarat det lika bra utan dom. Ni är bäst tjejer. Så, nu är det bara att fortsätta på samma spår, och jag längtar faktiskt tills jag är färdig med skolan nu, även om det är lite läskigt också då jag gått i skolan hela tiden sedan 6 års ålder, haha. Men har ju ändå fått in en fot i jobbvärlden, inom det område jag faktiskt tänkt jobba med också, så det blir nog bra det här.

 

Ha en trevlig kväll gott folk,

 

KRAM

Ledig?

Äntligen helg! Hela den här veckan har tiden verkligen utnyttjats till max. Vart i skolan sisådär 30 timmar eller nått på 4 dagar, och spenderat ännu fler timmar hemma framför datorn i hopp om att försöka få till lite text på de uppgifter jag har kvar, alternativt pluggat till tentan på måndag. Plus att jag har jobbat en förmiddag också. Så förhoppningsvis förstår ni varför jag inte bloggat på ett tag nu. Och inte är jag färdig heller och kan ta ledigt! Helgen kommer antagligen spenderas den också med att plugga. Men det är ändå skönt med lite ledighet ändå, det behövdes den här veckan säger jag. Har iaf varit "fri" nu idag så har varit nere på stan med Clara, Fanny och Malin, Fannys klasskompis, och så har jag varvat plugg och chill nu på eftermiddagen. Asså min dator har typ femtioelva dokument/powerpoints/pdfer öppna samtidigt, plus 3 böcker bredvid på bordet, när jag väl sätter igång. Tror aldrig jag pluggat så mycket under hela min studietid som jag har gjort nu under denna period med "Vetenskaplig metod".

Men nu har jag nedräkning till den 22a iaf, när jag åker hem! Längtar mer dit än till själva julafton tror jag, haha! 

Köpte förresten en supermysig jultröja idag när vi var på stan, som jag tänkte ha på julafton sen, ska ta och visa den här snart tänkte jag! 

Ha en jättebra fredag nu allihopa,

KRAM

Vetenskaplig metod

Hej på er, hoppas allt är bra med er.

Själv sitter jag nu i skolan med Erika och försöker hitta fler vetenskapliga artiklar till första uppgiften i Vetenskaplig metod. Vi fick förresten ut andra uppgiften idag också, mitt ämne är "How do users understand crowdfunding?", kul va? Jag ska då fråga 200 entreprenörer eller blivande entreprenörer om detta... yeey, kommer bli SÅ KUL. Dessa uppgifter är ju typ omöjliga? Om ni på nått sätt kan hjälpa mig, typ känner massa entreprenörer jag kan fråga, så är jag väldigt tacksam för det.

Imorgon kommer Mamma och Ola hit till oss i Halmstad i alla fall, och det är något jag ser väldigt mycket fram emot nu! 

KRAM

Börjar dagen med en försening...

Hej på er,

idag började dagen med att läraren skickar ut att han är försenad en timme, suck! Jag var redan påväg till skolan så det var bara att vänta in honom, och sen efter föreläsningen jobbade vi med ett grupparbete. Sitter hemma nu, men tänkte fortsätta med mer skolarbete senare också. Blir nog en heldag med plugg helt enkelt! Har lite svårt att hitta motivationen till det, men det börjar släppa på flera uppgifter nu så det ska nog gå bra. Är dock, som jag nämnt tidigare, sjukt mycket att göra nu, och den mängd arbete vi studenter har framför oss är nästan omöjligt att klara! Har ni några tips på hur jag kan hitta mer motivation? 

 

Vet ni vad jag gjorde igår förresten? Jag fick prova på att dansa Bollywood! Det var riktigt roligt, och jag insåg att jag är väldigt lättlärd när det handlar om kroppsrörelser. Kanske är just därför som jag tycker att dans är så roligt, då man ju får röra väldigt mycket på sig, och ibland är det så kul att känna det där lilla ljuset gå upp för en när man sätter ett visst steg helt rätt. 

Ha en fin dag,

KRAM

SÃ… MYCKET SKOLA

Nej ärligt talat nu tycker jag att skolan borde vara slut för året. Vi har så mycket att göra nu, och sitter i skrivande stund hemma vid köksbordet och försöker göra en uppgift. Vi ska alltså hitta 30 referenser, varav ca hälften ska vara vetenskapliga artiklar, för att vi själva ska skriva en artikel på 10 sidor om ett ämne vi fått tilldelat från läraren (det är för övrigt bara första uppgiften av tre...). Jag fick då "The role of preparation for work with case studies". Tänkte först att det nog är ett rätt lätt ämne då jag, till skillnad från många andra, iaf förstod titeln och vad det handlade om. Men nejdå, inte är det lätt att hitta vetenskapliga artiklar som handlar om det här! Jag har hittat två stycken som jag tror jag kan använda mig av iaf, så känner mig lite nöjd med arbetet idag. Om jag fortsätter såhär har jag ju mina referenser om typ två veckor, och arbetet behöver inte lämnas in förrän i början av januari (Fast jag tänkte lämna in det innan jul). Nej, nu ska jag fortsätta och se om jag kan läsa lite i böckerna också. 

KRAM

O-huset i mörkret

Lämnade skolan idag sent på eftermiddagen efter en lång dag. Seriöst min lärare i "vetenskaplig metod" är helt otrolig. Vi har fått en uppgift som från början skulle vara inlämnad om 1,5 vecka, på 10 sidor med minst 30 referenser. Det var något som jag och alla andra tyckte var helt ouppnåeligt, och efter mycket om och men så lyckades vi iaf få deadlinen framflyttad. Fortfarande är det enligt mig en helt sjukt stor uppgift för ynka 0,6 hp men men... sen är det två uppgifter till plus en tenta i den kursen, och i ledarskapen har vi börjat med grupparbetet som ska vara klart till början av december också. Vi har verkligen fullt upp hela vägen fram till jul, suck. Ja motivationen till skolan är ju inte på topp nu, men jag ser framåt och längtar till jag får åka hem igen!
KRAM