idaeklund

Kategori: HH - Högskolan i Halmstad

Espresso House

Idag åkte jag ner på stan och satte mig på Espresso House för att läsa lite i en artikel som ska vara med i sista hemtentan. Har inte något emot att plugga när man får vara i en sån miljö! Riktigt mysigt, och när jag lyssnar på min "fokus"-spellista på spotify då så går det riktigt bra att plugga. Men jag kan inte sitta för länge och plugga på café, max 2 timmar kanske. Kanske är det för att det tar typ 45 min sen är man klar med sin chokladmuffin och har druckit upp sitt kaffe, och det känns då så dumt att sitta kvar, haha! Har heller ingenting emot att sitta själv på ett café, eller gå och shoppa själv för den delen! Jag älskar att umgås och vara social med människor, men jag älskar också att få vara för mig själv, göra saker i min takt och njuta av de små sakerna. Det kan jag inte alltid göra med andra för att det hela tiden ska gå så fort att nå slutmålet då. Jag tar mig hellre tiden att uppleva vägen mot målet. 

Ha en forstatt bra dag, 

KRAM

Halmstad Campus

Tänkte det kunde vara kul att visa lite bilder hur det ser ut på högskolan här i Halmstad! För er som aldrig varit här, och även om det är någon som är intresserad av att börja studera här. Så bilder kommer här nedan! Idag var jag förresten i skolan, i "P-huset" som det heter (alla hus har bokstäver här). Hade ett seminarie i etikkursen, samt lämnade in en hemtenta till den! Har nu bara 3 hemtentor kvar att lämna in, så skönt! Med tanke på att det var 7 från början...

KRAM

/Campuskarta/

/Tradecenter/

/O-huset, där jag varit mycket under åren, och högskolebiblioteket/

/Lite allmänna platser på campus! på högra bilden syns A-, F-, och E-husen/

/Q- och I-huset/

 

Wayne's Coffee

Goddag alla fina! 

Idag gick jag till skolan för en föreläsning som började 10.15, men läraren kom aldrig så den blev inställd... Så det var bara att gå hem igen. Sen gick jag ner på stan, och sitter just nu på "Wayne's Coffee" och försöker plugga lite. Ska hinna läsa ganska många böcker nu, så det är väl lika bra att börja i tid. Fick förresten reda på att jag klarade en tenta! Det var en tenta jag gjorde nu 17 augusti och jag är SÅ GLAD att jag klarade den för pluggade i stort sett endast samma morgon som tentan var på, haha! Så nu är jag i fas med alla kurser. Jag har haft väldigt lätt för mig i skolan när jag gick på gymnasiet och jag måste säga att högskolan är en helt annan grej. Blir så glad nu när jag klarar tentorna, och det är faktiskt ett par som jag varit tvungen att skriva omtenta i. Så då, nu ska jag försöka läsa lite, ni får ha en fortsatt bra dag! 

KRAM

Hektisk dag

Puh! 

Idag har jag gjort mycket! Började dagen med att plugga lite och sen gick jag på en föreläsning kl 10. Var en väldigt ovanligt utformad föreläsning, i ledarskapskursen. Vi fick se på konstverk och skriva ner vilka olika positiva och negativa ledaregenskaper vi förknippade med konstverken. Var faktiskt kul och jag kände att syftet med det hela, som var självreflektion, kom fram ordentligt. Slutade strax före 12 och då gick jag, Sara och Elina, som också var i skolan, till "pastavagnen" som står vid högskolan, och köpte lunch! Var ett smart och smidigt koncept tyckte jag, då det var billigt, gick fort att få maten och sen fick man en "to-go" skål och gaffel. Vi satte oss sen i skolan med Erika också och käkade. Efter lunchen cyklade jag direkt till jobbet och jobbade 4 timmar. Sen efter det cyklade jag till dansstudion och gick på ett informationsmöte där (längtar sååå till vi drar igång med dansen igen!), och vid typ 18.00 cyklade jag hem igen. Clara jobbar till sent ikväll så det var bara jag och Fanny, och vid kl 20 åkte vi till studentpuben "smålands", men det var så mycket folk att vi inte kom in! Så vi åkte hem igen och nu sitter vi i soffan istället. 

Hoppas ni alla får en trevlig kväll!

KRAM

Skolstart

Hej på er, hoppas allt är bra!

Idag har jag haft första skoldagen för terminen. Blev en heldag från 8-15 med enbart "Företagsekonomi inriktning Ledarskap". Är riktigt taggad på den här kursen nu, då det ju är min inriktning! Ska inte ha någon skriftlig tenta i detta, utan det blir hemtentor och seminarier, så det blir nog bra också. Dagen började med att vi hade kursintroduktion, gick igenom kurslitteraturen, lite övningar, hur vi ser på ledarskap mm och till sist innan lunch delade vi in oss i grupper. Sen på lunchen träffade jag Sara, Elina och Erika igen! Det var verkligen kul att träffa dom igen efter sommaren. kl 13.15 började vi igen och hade vanlig föreläsning om metaforer. Dagen gick ändå rätt fort tycker jag, annars brukar det bli jobbigt i huvudet av att sitta och lyssna/skriva så pass länge och då känns det som att tiden går så långsamt. Nu är det bara att tagga till imorgon och kursintroduktionen i Etik! 

KRAM

Snart Tenta...

Hej, hoppas ni har det bra.

Själv sitter jag just nu på biblioteket och pluggar inför tentorna, imorgon och på Torsdag. Fanny har varit med mig och pluggat hon också, men hon åkte nyss då hon har tenta nu kl 15. Känns rätt så bra till imorgon, då vi har "Redovisning och Finansiell planering", men inför "Omvärldsanalysen" på torsdag vet jag inte hur det ska gå... Vet knappt hur jag ska göra för att plugga på den kursen! Men det ska bli skönt sen att ha dem avklarade iaf.

Nu i helgen var Clara och Fannys kusin Lisa och hälsade på oss! Det var jättetrevligt att ha henne hos oss. Hon kom i fredags, och jag och Clara mötte upp henne på stationen, sen på eftermiddagen åt vi en tårta som jag och Clara gjort, mums! På Lördagen gick vi på stan, och så hade vi mellomys och dancebattle på kvällen. 

Nu längtar jag till fredag då det bär av uppåt mot Köping. Är ledig i hela 10 dagar då, från både skola och jobb, så det ska bli väldigt skönt med ledighet. Med 10 dagar får jag förhoppningsvis mer tid att träffa familj och kompisar också, till skillnad från de normala 2-3 dagarna jag  annars har på mig när jag åker hem över en helg. 

Ber även om ursäkt för att jag inte bloggat särskilt mycket nu på sistone, men vi har fortfarande inget internet i lägenheten, så jag passar på nu när jag har det i bibblan tänkte jag!

KRAM

Söndag

Sitter nu och försöker läsa lite i boken "företagets finanser" till ena kursen vi håller på med i skolan, men det går segt. Känns ändå rätt okej nu med skolan överlag, det är ca 3 veckor kvar till tentorna, och jag hänger med bra på föreläsningarna. Plugget här hemma är inte lika bra, men jag lär mig bäst genom att lyssna och anteckna så det kanske inte gör så mycket. Har lite böcker i båda kurserna ändå som jag vill läsa ordentligt så man inte missar nått, sen blir det nog att göra lite övningar och träna på gamla tentor innan det är dags för examinering. Sen har vi gruppuppgifter också som ska göras men det ska nog gå bra. Vi har kommit ganska långt med den ena uppgiften, och den andra har vi inte fått än heller. Men det går så fort nu! Vårterminen går alltid fort tycker jag, och det känns så otroligt att jag snart gått hälften av min tid på högskolan. Jag är så glad också att jag ändå gör det här nu, och att jag kommer vara färdigutbildad när jag är 23 år. Det går självklart lite upp och ner med hur mycket man orkar, och ibland önskar jag nästan att man skulle ha tagit ett sabbatsår och jobbat lite innan man började plugga, för det kan nu vara lite svårt att hitta motivationen om jag ska vara ärlig. Men jag kör på vidare och tänker som jag gjorde när jag fick platsen på programmet då sommaren 2014, att jag har gått i skolan nästan hela mitt liv, och jag vet precis hur man går i skolan, som att alla studietekniker sitter där inne i hjärnan. Och att utbilda sig är viktigt i den tid vi lever i nu om man vill ha ett bra jobb med hög lön. Självklart kan man få det ändå, men chanserna ökar ju om man har en högre utbildning på CV't.

Hoppas ni alla har det bra, och om ni pluggar så kämpa på! Eller om ni funderar på att söka högre utbildning, ta chansen!
KRAM

Föreläsning

Skola idag! Hade föreläsning mellan 13-16 i den finansiella delen på kursen "redovisning och finansiell planering". Det känns som att den kommer bli intressant, men samtidigt svår. Mycket känner man igen från första året och ekonomistyrningskursen, men inte så mycket så man har svar på frågorna, utan när man hör svaret blir det mer "aa just ja". Men det ska nog gå bra ändå! Skola hela dagen imorrn också, då i redovisningsdelen på kursen, och även en föreläsning i omvärldsanalys.
KRAM

Tenta

Hade idag tenta i ekonomisk statistik del 2. Det kändes bra, och jag svarade på allt, men man vet ju aldrig, kan ju ha räknat helt fel! Det jag gillade med den här kursen är att det varit så mycket matte. Men det har ibland känts som att man bara räknat med bokstäver och symboler! Y, X, a, b, F, T, Z, s, ß, µ, ±, π, är några sådana jag fått räkna med, haha. Men nu är tentorna avklarade ändå, och imorgon bär det av mot Köping igen. Ska jobba på torsdag i Örebro också, men annars är jag nu HELT LEDIG vilket är så skönt. Åker väl vid 9 imorrn, och det kommer bli en lång resa själv i bilen, men jag tycker om att köra så det ska nog inte bli några problem, får väl ta några pauser också så man inte blir för trött och seg bara. Jag och min nya fjällräven Kånken (julklapp) är redo för hemresan iaf! 

KRAM

Study-time

I skolan håller vi just nu på med statistik-delkurs 2, som vi började med i tisdags. Trots att delkurs 1 år avklarad och tentan kändes bra så är jag just nu lite lost här, haha. Provade göra lite uppgifter i boken och gick inte så bra, men kommer förhoppningsvis in i det snart! Har ändå väldigt skönt schema nu fram till jul, endast 5 föreläsningar kvar för min del. Sen blir det att satsa till tentan den 12 januari!

KRAM på er