idaeklund

Kategori: Tips

Ett måste just nu

Ärligt talat, just nu mår mina läppar så dåligt som de bara kan. Det här klimatet är inte bra för dem då de blir så otroligt torra. Jag kan alltså ibland inte ens sova pga det, och måste gå upp för att smörja in dom! Denna lilla hudsalva är min räddare i nöden, och är faktiskt jättebra då den inte torkar ut någonting, som ex babylips och liknande läppsyl (som jag använt tidigare) kan göra. Nu hoppas jag att det snart ska bli bättre, och om ni också har problem så är den här något jag rekommenderar. Just denna hittade jag på apotek hjärtat, men de flesta apoteken har nog liknande produkter! Ofta har ju apoteken bättre grejer än om man köper i butik, och deras produkter tror jag mer innehåller just oljor mm som är bra för huden, och inget vatten då det är just det som ofta är orsaken till att läpparna torkar ut efter en stund med lite sämre läpp-produkter. 

KRAM

Fokus

Hej på er! 

Har ni några tips på hur ni gör för att plugga bättre?

Jag älskar musik, och vill gärna lyssna på musik när jag pluggar! Men, då vill jag ju ofta sjunga med, och glömmer liksom bort att fokusera på plugget. Men jag har nu börjat lyssna på lite mer instrumental musik och klassisk musik. Det hjälper faktiskt riktigt mycket, och jag känner att jag kan lättare fokusera på det jag ska göra. Ovan så ser ni några av låtarna jag har på min fokus-spellista. 

Idag är det riktigt grått och trist ute, till skillnad från igår då det var strålande sol! Men men, jag och Clara ska iväg till stan en sväng ändå tänkte vi. 

Ha det så bra, 

KRAM

 

Ekonomi

 

Ekonomi - att hushålla med begränsade resurser

Såhär ser månadens utgifter ut för vårt boende. Ganska okej måste jag säga ändå, med tanke på att vi är tre som delar! Hyran för vår 3a ligger på ca 5000 kr i månaden, och var tredje månad, som den här, så tillkommer kostnader för el och radio/tv-avgift. Hemförsäkringen och min telefonräkning finns också med i den här summan, och de kommer varje månad. 

Vi har också rätt bra koll på matkontot här. Vi gör en gemensam handling i början av veckan där vi har en matlista på vad vi ska äta varje dag som utgångspunkt. Nu de senaste veckorna har det blivit lite mer, men oftast så ligger det kring 600 kr i veckan då. Alltså, vi är ganska bra på att hushålla med våra resurser! Nu när jag tar studielån så kan man t o m spara undan lite, men som förra terminen när jag bara tog bidragsdelen + min lön från jobbet så var det inte så mycket som blev över, haha.. 

Men, ekonomin är viktig att tänka på, och att göra en budget är ett bra sätt att få bättre koll. Den här appen, Tink, är ett bra hjälpmedel till det! Här kan man se alla inkomster och utgifter för månaden, och även göra upp budgetar för hur mycket man får spendera på olika kategorier. Sen kopplar den samman kontot man har på banken och sätter alla utgifterna i olika kategorier automatiskt, bra va? Sen kan man kolla hur man ligger till, om budgeten är påväg att överskridas eller om man håller sig inom den. Jag använder inte den här appen lika ofta just nu som jag gjorde tidigare, men jag tycker deras koncept är bra, och jag har ju fortfarande kvar den på telefonen! Appen är gratis och finns tillgänglig för både iPhone och android. 

Hoppas ni också har koll på er ekonomi, och om inte så har ni här ett tips till hur ni kan bli bättre på det,

KRAM

Upp