idaeklund

Kategori: WORK

Tisdag: Jobb

Hej på er!

Hoppas ni har det bra. Själv har jag spenderat hela eftermiddagen på jobbet. Är såå mycket att göra nu, och då jag lagt ner mycket tid på skolan förra veckan så känns det som att jag ligger lite efter med jobbet. Har dessutom fått mer uppgifter nu, så det tar ett tag att komma in i dem! Det är jätteroligt å ena sidan då jag fått uppskattning för det arbete jag gör, och förtroende att hantera vissa steg i bokföringen för 3 andra företag också, men det är ju ganska krävande så nu innan jag vant mig får jag lägga ner extra tid på det. 

Så ja, idag och igår har det varit mycket jobb! Men man måste få ta pauser ibland också och leka lite med de filter som finns på snapchat, haha. 

KRAM

Idag

Godkväll! 

Har precis ätit en jättegod ciabatta med kyckling, avokado, mozzarella, pesto och spenat som Clara gjort! Jag och Fanny var ju och dansade idag, och jag måste säga att här är det fördelar att bo tillsammans med andra som kan fixa maten, haha! Har varit på jobbet en stund på förmiddagen också. Arbetsuppgifterna blir mer och mer känns det som, men jag börjar kunna dehär nu, och det går rätt bra ändå! Kan bli lite irriterad ibland dock, då jag vill göra på ett sätt men jag inte får göra så. Exempelvis så ska alla betalningar ske uppifrån Örebro nu ett tag framåt, men när jag ser att det är gaaanska många betalningar som redan förfallit och som ännu inte betalats blir jag då irriterad för att jag inte får göra betalningarna härifrån. Jag tycker ändå att det är ganska kul att jobba nu, och om man jämför från när jag började så har jag kommit så långt. Då behövde jag hjälp vid varje tillfälle, medan jag nu jobbar i stort sett självständigt. Jag får också rätt mycket gjort, och jag försöker hela tiden att göra det bästa av den tid jag är där. 

Nej, nu ska jag ta ett bad tror jag, sen är det väl snart dags för sängen! 

KRAM

Jobba som Ekonomiassistent

Goddag!

Idag blev det som sagt jobb på förmiddagen. Jag jobbar på ett företag som heter "Total Rent i Halmstad AB" som är ett städbolag, samt dotterbolag till Wärna AB, där jag är en av dem som sköter ekonomin. En vanlig jobbdag för mig brukar se ut ungefär såhär:

06.30 - Vakna, äta frukost och fixa sig

07.30-8.00 - Transport till jobbet. Då det ligger ca 6-7 km från vår lägenhet tar det ett tag att cykla! Har haft tur idag och kunnat ta bilen iaf. 

8.00 - Arbetet börjar! 

Jag börjar med att gå igenom nya leverantörsfakturor som kommit in, kontera dessa till rätt konto i bokföringen (ex 4010 för inköp av råmaterial, 5610 för personbilskostnader osv), och sen skickar jag iväg dem. Ibland kan jag behöva lägga upp nya leverantörer i registret också. Efter det brukar jag kolla på inbetalningar från kunder. Jag tar då ut en lista från banken och bockar av dessa i systemet innan jag bokför även dessa. Sen gäller det att kolla vad mer som vi har gjort i företaget och bokföra detta i verifikationer, och det kan gälla lön, försäkringar, skatteverket mm. Nu har jag även fått lite mer uppgifter som handlar om lönebidrag, avstämningar, söka RUT/ROT mm. Sen gör jag lite betalningar också, men inte lika mycket nu som tidigare. Dock så kommer jag nog börja betala lite mer sen när mitt konto på banken väl får behörighet att göra det, haha! Under dagen jobbar jag på och går ganska många vändor mellan skrivbordet och skrivaren, och helt plötsligt är klockan 12.00! Ibland har jag inte så mycket att göra typ sista 20 minuterna och kan då gå lite tidigare, men oftast sitter jag hela tiden och ibland lite mer. För ett tag sen var det t o m så mycket att göra att jag inte ens ville lämna! Fick komma tillbaka dagen efter då. 

ca. 12.00 - SLUT Dags att åka hem. 

/Såhär ser mitt kontor ut!/

/Jobb jobb jobb/

Jag trivs iaf bra här, och ser det som en väldigt bra praktisk del för min framtida karriär! När jag sen är färdigutbildad civilekonom kommer jag ju faktiskt ha arbetslivserfarenhet av att jobba med ekonomi. Det är även perfekt för mina studier att jobba två förmiddagar eller eftermiddagar i veckan, och att jag kan anpassa det beroende på hur mitt schema för skolan ser ut. Jag hoppas att ni alla trivs på era jobb, skola eller vad ni än håller på med, och så får ni ha en fortsatt bra dag!

KRAM

Hektisk dag

Puh! 

Idag har jag gjort mycket! Började dagen med att plugga lite och sen gick jag på en föreläsning kl 10. Var en väldigt ovanligt utformad föreläsning, i ledarskapskursen. Vi fick se på konstverk och skriva ner vilka olika positiva och negativa ledaregenskaper vi förknippade med konstverken. Var faktiskt kul och jag kände att syftet med det hela, som var självreflektion, kom fram ordentligt. Slutade strax före 12 och då gick jag, Sara och Elina, som också var i skolan, till "pastavagnen" som står vid högskolan, och köpte lunch! Var ett smart och smidigt koncept tyckte jag, då det var billigt, gick fort att få maten och sen fick man en "to-go" skål och gaffel. Vi satte oss sen i skolan med Erika också och käkade. Efter lunchen cyklade jag direkt till jobbet och jobbade 4 timmar. Sen efter det cyklade jag till dansstudion och gick på ett informationsmöte där (längtar sååå till vi drar igång med dansen igen!), och vid typ 18.00 cyklade jag hem igen. Clara jobbar till sent ikväll så det var bara jag och Fanny, och vid kl 20 åkte vi till studentpuben "smålands", men det var så mycket folk att vi inte kom in! Så vi åkte hem igen och nu sitter vi i soffan istället. 

Hoppas ni alla får en trevlig kväll!

KRAM

Äntligen helg

Tänkte inte göra så mycket idag, men igår ringde mormor och undrade om jag kunde komma in och jobba hos henne idag, så då gjorde jag det! Det var hennes chef som behövde lite hjälp, och jag var väl där mellan 9-16 typ. 

Dessa dagar hemma nu är så underbara. Har ju dock aldrig fått någon riktig sovmorgon så imorrn ska jag äntligen få sova ut! 

Hoppas ni får en härlig fredagskväll, KRAM! 

Wärna

Idag har jag jobbat i Örebro på Wärna, företaget där jag är anställd! Jag jobbar ju i Halmstad på ett företag som är dotterbolag till det, men nu när jag är i Köping passade det bra att vara en dag i Örebro och se lite i det nya systemet jag kommer få jobba i. Det var väldigt kul idag, och jag lärde mig mycket! Annikki, som är min chef, visade mig allt, och så fick jag pröva boka fakturor mm. Sen åt vi frukost på ett jättemysigt ställe som låg rakt över gatan från kontoret, där det var buffé, jättegott var det och trevligt sällskap hade jag. Nu sitter jag i soffan bara, och ska ta det lugnt resten av dagen tror jag.

KRAM

Upp